HARGASSNER ON NYT GILLES

HARGASSNER on ostanut GILLESin

Itävaltalainen biokattilavalmistaja HARGASSNER GmbH on ostanut toisen itävaltalaisen GILLES GmbH & Co KG: n koko osakekannan.

Perheyritys HARGASSNERilla on noin 450 työntekijää ja se valmistaa pelletti-, klapi- ja hakelämmitysjärjestelmiä tehoalueella 6-330 kW. HARGASSNER toimii kansainvälisesti ja siitä on tullut yksi johtavista biokattiloiden toimittajista Euroopassa lukuisien innovaatioidensa ansiosta.

GILLESin toiminta on käsittänyt pelletti- ja hakelämmitysjärjestelmien kehittämistä ja myyntiä tehoalueella 12 kW – 160 kW ja on viime vuosina ollut myös yhä tehokkaammin mukana teollisten lämpölaitosten rakentamisessa aina 2.5 MW saakka. Yhtiöllä on 60 työntekijää ja se toimii aktiivisesti useissa Euroopan maissa.

Valmistuslinjoille kehitettiin yhdessä toisiaan tukevat synergiakonseptit, jotka otetaan käyttöön lähikuukausina. Tulevaisuudessa GILLES-tuotteita myydään Hargassnerin myyntirakenteen kautta. GILLESin työntekijät integroidaan uuteen yritysrakenteeseen. Uusi teollisuuslaitosten osaamiskeskus rakennetaan myös Gmundenin alueelle. Uusien omistajien yksi päätavoitteista on, että nykyisten GILLES-asiakkaiden asiakaspalvelu ja varaosat saadaan turvattua jatkossakin.

Integraation painopiste on kasvussa. Tavoitteena on tuoda yhteen molempien yritysten parhaat puolet. HARGASSNERin toimitusjohtajat Markus ja Anton Hargassner puhuivat “tärkeästä virstanpylväästä yrityksen jatkokehitykselle” haltuunoton yhteydessä. “GILLES sopii täydellisesti Hargassnerin salkkuun, yritysosto vahvistaa asemaamme markkinoilla.”

GILLESin toimitusjohtaja Wolfgang Krämer oli myös erittäin tyytyväinen – hän näki GILLES-tuotteiden edut tehokkaan organisaatiorakenteen ja Hargassnerin kansainvälisen jälleenmyyjäverkoston kautta. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Vahvistaakseen edelleen asemiaan vaihtoehtoisen energian markkinoilla HARGASSNER osti myös osuuden Thermosolarista. Tämän yrityksen toiminta käsittää innovatiivisten aurinkoenergiajärjestelmien kehittämistä, tuotantoa ja myyntiä. Hargassnerilla on nyt alalla erittäin laaja tuotevalikoima. Gillesin integrointi ja Thermosolarin osuuden ostamisen ansiosta Hargassner on nyt varautunut vastaamaan Euroopan lämmitysmarkkinoiden tuleviin tarpeisiin ja kysyntään.

×